SÜRDÜRÜLEBİLİR SOSYAL VE EKONOMİK KALKINMA DERNEĞİ

Sürdürülebilir Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Derneği (SSE) bir insani yardım hizmeti kuruluşudur. SSE ulusal ve uluslararası STK’lar BM Kuruluşları ile birlikte kalkınma ve insani yardım alanında Türkiye’de ve Suriye’de proje ve faaliyetler yürütmektedir. SSE tüm faaliyetlerini alanında uzmanlaşmış profesyonel yönetim kadrosu ve çalışanları tarafından yapmaktadır. SSE yapmış oldukları faaliyetlerini STK’lar, hükümetler/ülkeler, araştırma kuruluşları, üniversiteler, düşünce merkezleri, yerel yönetimler ve kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte yürütmektedir. SSE yapmış olduğu faaliyetleri teorik bilgi birikimi ve saha tecrübesi ile birleştirerek hedef odaklı ve insan onuruna yakışır bir şekilde sürdürmektedir. SSE faaliyetlerini planlarken uluslararası arenada kabul gören dört (insaniyet, ayrım gözetmeme, tarafsızlık ve bağımsızlık) temel insani yardım standardı (TİS) prensiplerini dikkate alarak ilkeli ve etkili insani müdahaleye katkıda bulunmaktadır. Bununla birlikte SSE, sahada elde etmiş olduğu pratik tecrübeyi akademi-teori ile birleştirerek sürdürülebilir insani yardım faaliyetlerini hızlı ve doğru olarak 7/24 çalışma anlayışı ile yapmaktadır. Yapılan faaliyetlerin sürdürülebilirliğini sağlayabilmek adına yerinde saha analizleri yapmakta ve bu analizleri uzman kadrosu ile raporlandırarak bilginin evrenselliği gereği paydaşları ile paylaşmaktadır. Ayrıca SSE, insani yardım faaliyetleri ile birlikte sahada tespit edilen sorunlara yönelik sempozyumlar, paneller, kariyer ve eğitim faaliyetleri düzenleyerek küresel anlamda kalıcı çözümler üretmek için ortak akıl çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu doğrultuda SSE, aktörlerin/paydaşların yapmak istedikleri faaliyetlerine ve müdahale çabalarına uzman kadrosu ile katkıda bulunabileceği bir alan oluşturarak açık bir liderlik ile birlikte koordinasyon rolünü de üstlenmektedir. SSE, acil durumlardan etkilenen insanlar için tüm insani konularda danışmanlık hizmetlerinin yanında insani ihtiyaç, risk ve savunmasızlığı azaltmak için çözümler geliştirirken, insanlara yardımların ulaşmasını engelleyen engellerin üstesinden gelmek için insani yardım sistemi adına yardım ve kaynakların seferber edilmesinde doğrudan operasyonel faaliyetler gerçekleştiren resmi bir kurumdur.